Korsetten är färdig!

För någon månad sedan fick jag en beskrivning av Carro som visar hur man gör mönster till sin egen underbystkorsett. Denna beskrivning finns att hitta här: http://biphome.spray.se/kesselmark/files/MakeYourselfAnUnderbustCorset.pdf

Min egen korsett blev som såhär:Jag sydde den i galon, fuskskinn, som jag hittade för 50 kr/m, eftersom jag kände att det var lite onödigt att hoppa på äkta skinn och läder till min första egenproducerade korsett. Köpte 70 cm, och av detta gick knappt hälften åt. Korsetten är fodrad med svart fodersiden. Skenorna, som sitter över varje söm, är av plast, även detta för att detta inte var ett överambitiöst projekt. Stål är dyrare och svårare att få tag i, så när skolan hade plastskenor fick det duga gott. Det är tolv hål på varje sida, med 2,5 cm mellanrum.

Jag är väldigt nöjd med resultatet, förutom en sak. Min textillärare övertalade mig att sy in den lite i höfterna, för att den inte skulle "sticka ut" när jag hade den på mig. När den var färdig insåg jag att den istället gav mig love-handles om jag snörde för hårt. Detta upptäcktes dock inte förrän den kunde snöras på, och då var den ju klar och sömmarna dolda under fodret. Så det lär få bli puffkjolar under denna för det mesta.

Som för det mesta när jag provar på nya mönster gjorde jag den först i Toms fina, rosa gamla bomullslakan. Bättre att klanta till det då än när man håller på med the real deal.

Och en sak till: om någon följer mitt exempel och syr i galon (jag rekommenderar det, det var trevligt att jobba med och blev snyggt): var försiktig med strykjärnet! När jag skulle pressa isär sömmarna på ett stycke märkte jag inte att strykjärnet var för varmt, och vips så smälte plasten för mig... som tur var var det det (ja, detta var en korrekt mening :P) yttersta stycket som smälte, och jag hade ju galon kvar, så det gick snabbt att ersätta... men ändå inte så kul!

Och nu... största anledningen till att göra dethär inlägget: Fler bilder på resultatet!

Håret zer grrFisken tackar för sig...

Kommentarer
Postat av: Nette/Rostis

Snygg!! blir djupt imponerad av vad du syr!! skulle vara kul att sy något liknande, men skulle nog aldrig användas i alla fall.....

2010-04-10 @ 07:53:31
URL: http://rostis.blogg.se/
Postat av: Turtle

Tja! Den var ju helt underbar! Undra om du har lust att fixa en åt mig med stålskenor?

Jag kan betala upp till 500-600? Låter de bra? :D

Svara gärna till min mail.

2010-05-17 @ 19:39:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0