Brickband

Okejdå, Mattias, bara för att det är du!
Jag har vävt brickband. Det gick bra. Mönstret jag använde är detta: http://www.stringpage.com/tw/kivrim.png
Mörkblått, svart och ljusgrönt, 1,5 cm brett, 490 cm långt, 12 brickor.
Jag borde ha varit smart och haft en mörkblå kant länngst ut på den gröna sidan, så hade man sluppit att inslaget syns ibland. Vidare blev det en del misstag ibland, eftersom jag inte alltid lyckades backa på rätt sätt. Men jag är ändå ganska nöjd.
Jag har fått en beskrivning från Spångmurs på hur man väver helt utan mönster, markerade hål och dylikt. Jag ser mycket fram emot att väva enligt denna och förhoppningsvis få många aha-upplevelser.
/Fisken

Oseriöst hantverk

-Kom igen nu, Julia. Pärlplattor? Ska det föreställa hantverk, va? Barnsligt är vad det är!
-Men kul.
-Bah, säkert bara en ursäkt för att få visa upp din fula nuna lite mer i denhär bloggen. Du borde skärpa dig, sy något ambitiöst. Eller skaffa en kamera. En ordentlig jäkla systemkamera, och en vettig fondvägg också är du snäll.
-...I like trains.
-Oh shit, fuck, noooooooo! *splaff*
Jag ber om ursäkt för denna tramsiga dialog. Det går så jämrans utför med denhär bloggen. Kanske en dag startar jag en ny. En där man faktiskt kan ha luft mellan varje stycke, något som denna inte tillåter. Behöver dock en bra kamera, annars kommer den nya bli lika opretto som denna. Åh, förresten. Den som inte förstod tågreferensen har ju kollat för lite på asdfmovies och låten I like trains på youtube.
I helgen var det mustaschfest, och jag hade gjort min mustasch på pärlplatta.
Det är ju omöjligt att syssla med pärlplattor utan att bli pixelnostalgisk.
/Pixelfisk

RSS 2.0