Robe á l'anglaise (bättre sent än aldrig... ._.)

Ja just det. Dendär 1700-talsdräkten, med vilken jag har arbetat det senaste året och vars underplagg har dykt upp här på bloggen då och då. Den har varit färdig i ungefär en månad nu. Ahem. Bilder!

Dräkten består av dessa delar: Korsett (http://alvochfisk.blogg.se/2011/january/1700-talskorsetten-ar-fardig.html, panier (http://alvochfisk.blogg.se/2011/january/considerationspocket-hoopspanier.html och underkjol av samma modell som den som syns nedan paniern. Slutligen har vi då själva klänningen, roben. Denna är gjord efter ett mönster från Patterns of Fashion av Janet Arnold, och sydd av ett kinesiskt brokadtyg från http://www.finechineseclothing.com/eng/index/index.aspx.
Relevant att beakta när man betraktar denhär dräkten är att den inte är avsedd att vara helt historiskt korrekt i sitt uttryck. Modellen är rätt, men valet av tyger är mer färgad av min egen estetik än 1700-talets. Detta eftersom dräktens huvudsakliga syfte var att tjäna som min studentbalklänning, och eftersom jag inte ville gå med gråpudrat hår och kritvitt ansikte och, tja, i allmänhet känna mig riktigt jäkla snygg, kände jag att detta var en lämplig lösning. Nästa klänning blir det dock andra bullar! Jag har dock inte bestämt mig om det ska vara en dagklänning, promenadklänning eller aftonklänning ännu.
Jag känner mig lat och sparsam med information idag. Om man däremot är nyfiken på mer bilder eller en mer ingående beskrivning av arbetsprocessen och mina tankar runt den kan man skicka en kommentar med sin mailadress och det man är ute efter så kan jag t.ex. skicka min projektarbetsloggbok eller projektrapport, eller tipsa om lämplig litteratur att ägna sitt intresse.
Kärlek till er alla!
/Fisken

RSS 2.0