Alv syr

Oj fasen, Fisk syr som en galning och så hamnar jag efter.

Men nu är det dax att visa upp vad våren gav för känslor.

Jag skulle dra på festival och 3 dagar innan det bestämde jag mig för att sy om ett par jeans som jag inte använder så himla ofta längre.

Grunden är ett par vanliga stuprör som satt tight.
Jag åkte till Gittes (kärlek till den tygaffären) och köpte lite tyg, blev ett grönt tartan som stretchade fint. Passade även på att köpa 47st säkerhetsnålar och några krokar.

På byxorna klippte bort ca 5 cm längst höger ben, precis vid den yttre sömen. Klippte nästan hela vägen till höften. Sen sydde jag igen det hela med det gröna tartantyger jag köpte.


Sen bar det av in mot Kristianstad där jag noga valde ut ett par fina pins och tygmärken. Resan blev dyr men värt det. Jag har svårt att motstå tygmärken och pins, Min svaghet här i livet.
Väl hemma så blev det att sitta och försöka få till alla tygmärken, var sak på sin plats och detta tog ett bra tag. Sen var det samma sak med alla pins.

När det arbetet var klart så bar det av mot Malmö där jag besökte Shock (älskade fina Shock). Här inköptes dom sista detaljerna, hängseln, handbojor samt nyckelringar.

Hemma började det sista arbetet med att få allt snyggt och lite annorlunda. Började slipa ner byxorna med ett 80 sandpapper på insidan av benet, blev nöjd ganska snabbt när det blev 2st hål. tiden kommer sköta resten.

Letade fram en Union Jack som jag hade hemma, klippte ut en bit med en bild på Bush med ett streck över.  Knöt fast det i en karbinhake och hängde fast i byxorna, lite som en näsduk.

Sen var det hela klart. Enkelt och blev jävligt fint till festivalen.
Blev spontanfotad på stan av lite kids, det bästa betyget dina kläder kan få!Färdigt resultat.
Det som återstår är att köpa fler säkerhetsnålar, har använt ca 27st och kan tänka mig jag behöver 20st till. Sen kommer man behöva ha med sig nya för man fastnar i ALLT!

Men är jävligt nöjd och passar perfekt i min garderob.Hallå, Fisken här! Jag har också gjort mig ett par liknande byxor. Då det dock verkar snudd på omöjligt för mig att kunna ta en vettig bild av mina ben när jag står utan att det blir överexponerat eller knasvinkel har jag bestämt mig för att tills vidare bara slänga upp en bild av ett tygmärke-in-progress, en bdsmtriskel att sätta på byxorna. Det är alltså byxorna jag har på mig på bilden. ^^Jag har inte lagt mycket pengar på dessa, utan satsat ganska hårt på att ta grejer jag redan har/kan göra själv. Bakfickorna är av två olika skotskrutiga tyg, ett typiskt punkrött och ett senapsgult. Hängslen, kedja och ett gammalt nyckelband. Självklart har jag ett antinazistmärke, och så har jag ett ska-tygmärke som Tom var vänlig nog att donera till mig. Alla pins jag har har jag hittat eller fått gratis, av t.ex. SSU och Röda Korset. Jag har även mina gamla festivalarmband hängande. Och en massa säkerhetsnålar förstås.

Måste även framhålla att inspirationen till dessa våra kreationer kom från denna bild: http://xxsilentwishxx.deviantart.com/favourites/#/d2m9tpo

Puss!

Julia har sytt en krinolin!

Den är ful och risig, slarvig och opretentiös, säckig och sunkig, en ren skam att visa upp...


...MEN den fyller mina syften alldeles utmärkt, med kjol över ser det för jävla rart ut ^^
'

Det hela  var en fullkomlig labb, jag hade inte mycket vettigt att gå efter. Den är gjord av tunt, slitet lakan som antagligen kommer gå sönder alltför snart. De tre ringarna, respektive 120, 175 och 200 cm långa (tror jag det var :P) är av ganska tunt rep med en stomme av ståltråd som jag snubblade över på second hand. Den översta ringen går inte ihop för att tillåta slitsen så att jag kommer i den. Den fästs i midjan med ett band.

Nu ska jag göra blåbärspaj...
Buss och kran


RSS 2.0