Keramik

Hejsan bloggen. Vad försummad du är. Insåg att det fanns en del coola projekt som inte nämnts här, typ som skidorna jag gjort. Det är bara för att du inte låter mig göra blankrader.

Kanske är bäst att jag gör sånahär istället? Ja, vi provar det.
För några veckor sedan hade vi en vecka keramikkurs. Nedan kommer en bild på grejerna när de är torkade men inte brända, en beskrivning av föremålen, hur de är gjorda och hur de klarade sig, och därefter en bild på de färdigbrända föremålen. Pedagogiskt och bra.
Fr.v. (och allmänt kaotiskt):
Stenåldersbägare, ringlad och med dekorationer. Blev inte tillräckligt bränd för att dricka ur, och på ena sidan har det släppt delar av ytskiktet. 
Oljelampa á la 1200-tal enligt maciejowskimodell, urgröpt och ringlad. Sprack i gropen opch kasserades.
Serveringsfat á la 1200-tal enligt maciejowskimodell, ringlad och med en liten fot applicerad. Sprack i gropen, och blev dessutom porös och bröts i ytterligare bitar när jag hanterade den efteråt. Kasserades.
Oljelampa i romersk 300-talsstil, tummad och med applicerat lock och handtag, dekorerad. Brändes inte i grop, utan skröjbrändes och brändes sedan under tunna. Därför blev det inga defekter p.g.a. bränningen.
Fallos, (present till Sätergläntans fallatorium), skulpterad. En liten bit av ollonet har släppt.
Liten skål, drejad. Bara en bit av kanten har släppt.
Kruka, ringlad. Klarade sig helt oskadd.
Liten burk, tummad och glättad, utan lock. Försvann i gropen.
Rund sak, tummad, verktyg för att göra keramikförål rundare. Inga defekter.
Två kakelplattor med stjälkmönster, det ena som fördjupning, det andra i relief. Båda sprack, en av bitarna hittades inte.
Frånvarande på denna bild men fullt synlig på den undre:
Kanna i tänkt att passa 1200-tal, ringlad med applicerat handtag och tummad dekoration. Också skröjad och bränd under tunna. Inga defekter.
Ni kan få en bild på mina kakelplattor innan de gick sönder också.
Tänkte alldeles strax skriva om hur vi gick till väga med bränningen, men det får bli ett separat inlägg.
/Fisken, som har ont i ryggen.

RSS 2.0