Yo ho, yo ho, pirate clothes for me!

Jag har gått och blivit pirat på sistone! Och givetvis blir man då sugen på att sy sig piratkläder!
Först och främst ville jag ha en tricorne. Helst i filt. Jag hade dock otur, ingen av stadens secondhandaffärer eller andra affärer hade några bredbrättade filthattar. Så det fick bli en svart hatt från Åhléns (100% papper) för 99 spänn, som jag sedan sydde upp brättet på. Resultatet blev detta:
Vidare blev jag sugen på att sy en 1700-talsskjorta. Min hjälp var http://www.marquise.de/en/1700/howto/maenner/18hemd.shtml (ovärderlig sida när det gäller 1700-tal). Jag var dock lite ivrig att sätta saxen i tyget innan jag kom på tanken att kolla denhär sidan, och således blev kroppen mycket smalare än vad den skulle ha varit. Tyget jag använt är ett supertunt vitt bomull som jag har mycket av. Inte värst HK, men perfekt för att experimentera med.
På det hela taget är jag nöjd, och väldigt sugen på att göra en seriösare skjorta i linne!
Fair winds, me hearties!
/Piratfisken

Screentryck

Hallå på er. Nu var det bestämt ett bra tag sedan sist igen. Anledningen till min brist på produktivitet är dels att jag varit sjukt opepp, dels att 1700-talsklänningen upptar en hel del av min tid. Men här är jag nu! Och har just screentryckt tre tröjor.
Denhär tröjan tryckte jag åt mamma, Kveldrida Kommunikation är hennes företag.
Textraderna på denhär tröjan kommer från A Perfect Circles låt Pet (en underbar låt, kan påpekas). Planen var ursprungligen att texten skulle trycka på ett örngott, men då ramen jag skulle använda till trycket blev "misslyckad" tyckte jag att det skulle bli ett snyggt tröjtryck också.
Gjorde även en med dubbelt tryck. Det blev mindre bra...
Ha det bra!
/Fiskinfluensan

RSS 2.0